Bài Tập Cụm Động Từ

  -  

Cụm cồn từ hay Phrasal Verb là 1 loại từ rất liên tục được áp dụng trong cả văn nói lẫn văn viết tiếng Anh. Việc học Phrasal Verb là 1 khó khăn với rất nhiều người học do nó yên cầu sự kiên trì thực hành thực tế nhiều. Vì chưng vậy, hôm nay hãy cùng Luyện thi IELTS Vietop làm ngay những bài tập Phrasal Verb để cải thiện vốn từ của chính bản thân mình nhé.

Bạn đang xem: Bài tập cụm động từ


Lý thuyết về Phrasal Verb

Phrasal Verb – các động từ là 1 cụm từ bao hàm động từ và trạng từ/giới từ, hoạt động như một cồn từ trong câu. Khi kết hợp như thế, nhiều động từ bỏ mang nhiều nghĩa không giống nhau và nhiều chủng loại hơn rất nhiều so với hễ từ ban đầu.

Cụm đụng từ tất cả 2 hoặc 3 thành phần: cồn từ + một giới từ/phó từ; hoặc hễ từ + 2 giới từ/phó từ.


*
*
*

Bài tập

Bài 1: Chọn những cụm rượu cồn từ tốt nhất có thể cho những câu sau.

Do you want khổng lồ (hang with/hang out with/hang up with) me tonight.Could you (point out/ find out/ turn out) what time we need khổng lồ arrive?Many children (come up / come down/ come to) with an ear infection even before their first birthday.Most people (get up/ get out/ get over) a cold within two weeks.I can’t wait lớn (get back/ get off/ get rid of) that ugly old couch.I can’t believe who (drop out/ dropped in/ come in) on us last night.He couldn’t (get along with/ get well/ get over) his mother-in-law.I guess we need lớn (go over/ go through/ go up) the whole tuy vậy a few more times.She is glad they (look up to/ look down on/ look for) her.I’m sorry, but you can’t (makeup/ made by/ marked down) that demo you missed.

Bài 2: Chọn câu trả lời đúng.

1. The heat ………………… in a rash.

A. Brought him out B. Brought round C. Brought out D. Brought back

2. I just took it ………………… that he’d always be available.

A. Into trương mục B. For granted C. Into consideration D. Easy

3. My car is getting unreliable; I think I’ll trade it ………………… for a new one.

A. In B. Off C. Up D. Away

4. Anne persisted ………………… her tìm kiếm for the truth about what had happened.

A. On B. About C. At D. In

5. The old houses were ………………… down khổng lồ make way for a block of flats.

A. Banged B. Put C. Hit D. Knocked

6. I accidentally ………………… Mike when I was crossing a street downtown yesterday.

A. Caught sight of B. Kept an eye on C. Paid attention to lớn D. Lost touch with

7. My mother told me to lớn ………………… for an electrician when her fan hâm mộ was out of order.

A. Send B. Write C. Rent D. Turn

8. It is very important for a firm or a company lớn keep ………………… the changes in the market.

A. Pace of B. Track about C. Touch with D. Up with

9. The forecast has revealed that the world’s reserves of fossil fuel will have ………………… by 2015.

A. Taken over B. Caught up C. Used off D. Run out

10. Even if you are rich, you should save some money for a ………………… day.

A. Windy B. Rainy C. Foggy D. Snowy

11. We ………………… with a swim in the lake.

A. Gave in B. Cooled off C. Got out D. Took up

12. They’re staying with us ………………… the time being until they can afford a house.

A. During B. For C. At D. In

13. Since he failed his exam, he had khổng lồ ………………… for it again.

A. Take B. Sit C. Make D. Pass

14. “Why don’t you sit down và …………………?”

A. Make yourself at peace B. Make it your own home

C. Make yourself at trang chủ D. Make yourself at rest

15. He never lets anything ………………… him và his weekend fishing trip.

A. Come among B. Come between C. Come up D. Come on

16. The Second World War ………………… in 1939.

A. Turned up B. Took out C. Brought about D. Broke out

17. “We’d better ………………… if we want to get there in time.”

A. Take up B. Put down C. Tốc độ up D. Turn down

18. I could not ………………… the lecture at all. It was too difficult for me.

A. Make off B. Take in C. Get along D. Hold on

19. My mother had khổng lồ work 12 hours a day in a factory just khổng lồ ………………….

A. Tighten the belt B. Make ends meet C. Gọi it a day D. Break the ice

20. He is coming ………………… a cold after a night out in the rain.

A. Across with B. Down with C. Away from D. Up with

Bài 3: Điền cụm động từ thích hợp vào vị trí trống.

I ……… all shy whenever I see her.Excuse me, could I ………. This dress, please?How are you ………. At college?Are you still ………. With your tennis lessons?It was a bit chilly, so she ………. Her jacket.The kind of housework I hate most is ……….If he rings back, just ……….I didn’t know that word, so I ………. It ………. In a dictionary.Don’t ……….. You can vì it if you try hard.When I ………. In the middle of the night, I had some temperature.

Bài 4: Chọn lời giải đúng.

1. The government’s economic policies have ………………. A lot of criticism.

A. Come over B. Put out C. Come in for D. Bring out

2. Extension 286? I’ll ………………….

A. Put you through B. Get you through

C. Come you through D. Break into you

3. For me, the film didn’t ………………… all the enthusiastic publicity it received.

A. Come up B. Live up C. Turn up khổng lồ D. Live up to

4. Jack và Linda ………………… last week. They just weren’t happy together.

Xem thêm: Language Focus Unit 10 Lớp 12: Language (Trang 60, Unit 10 Lớp 12: Language (Trang 60

A. Broke up B. Broke into C. Finished off D. Ended up

5. I’m ………………… Tom’s address. Vày you know it?

A. Looking on B. Finding out C. Looking for D. Getting for

6. I can ………………… with most things but I can’t stand noisy children.

A. Put aside B. Put on C. Put up D. Put off

7. If we don’t do something now, the birds are going to ………………… soon.

A. Die of B. Die with C. Die out D. Die on

8. If you really want to thua weight, you need khổng lồ ………………… eating desserts.

A. Give away B. Give up C. Put off D. Take off

9. I had to lớn ………………… her request for a loan. Her credit was just not good enough

A. Turn on B. Turn off C. Turn down D. Turn into

10. I need lớn ………………… from work và take a holiday.

A. Go away B. Get away C. Relax on D. Run on

11. It ………………… lớn be a beautiful night tonight!

A. Turned into B. Turned out C. Turned on D. Turned off

12. I want you khổng lồ ………………… every bad word you’ve said about my brother.

A. Take back B. Say again C. Take off D. Give off

13. When I was turning out my cupboard I ………………… this photograph of my uncle

A. Came over B. Came round C. Came across D. Came into

14. He ………………… in German, but moved lớn the US at the age of 18.

A. Brought to lớn B. Grew up C. Turned off D. Went to

15. He ………………… the club on recommendation from his friend Jack.

A. Got in B. Got on C. Got by D. Got into

16. He ………………… unleaded gas and left on his journey.

A. Poured on B. Filled up with C. Filled up D. Poured with

17. He spent the entire night thinking & in the kết thúc ………………… a brilliant idea.

A. Received with B. Got up C. Came up with D. Came out

18. We’re not ready yet, we are going to lớn have khổng lồ ………………… the meeting until next week.

A. Take off B. Put off C. Take on D. Go off

19. Let’s ………………… the grammar one more time before the test.

A. Go through B. Come over C. Go on D. Go over

20. Look, Jack, I’ve ………………… your bad behavior long enough!

A. Put up B. Put through C. Put up with D. Get on well

Bài 5: Điền phrasal verb say mê hợp nhờ vào nghĩa của nó.

Can I ………………at my friend’s house? (sleep)Somebody has khổng lồ ……………. The baby. (take care ofDoes she want to lớn ……………. The truth? (discover)Where can I ……………. The sweater? (see if it fits)……………. (be quick)Why don’t you ……………. ? (take a seat)I will ……………. The train now. (enter)……………. The word in a dictionary. (consult a dictionary)I want lớn ……………. The form. (complete)The firemen ……………. The fire. (extinguish)

Bài 6: Chọn lời giải đúng.

1. They said they would look … my dog while I was away.

afterupoverin

2. As soon as I got … the bus, I realised it was the wrong one.

inonupat

3. In order to lớn process your application, we need you to fill … this form.

inontoat

4. Can you look … this document before I print it please?

upafterforover

5. I had just gone lớn bed và was settling … for the night when I heard a noise.

upondownafter

6. My car was making a strange noise, so I pulled … to the side of the road lớn have a look under the bonnet.

outofafterover

7. I woke … late yesterday.

upoffinon

8. She got … and made some tea.

overafterupout

9. I’m looking … something but I can’t seem khổng lồ find it.

intoforafterat

10. Sid gave … smoking last year.

inawayupout

Bài 7: Chọn câu trả lời đúng.

1. Please can you ___ ‘teacher’ in the dictionary.

Take overLook intoLook up

2. ___ your books và listen to lớn me.

Put awayLift upPut out

3. I need to lớn ___ the use of the present perfect tense, I have a test tomorrow!

Go outGo overPut up

4. Please ___ your sister while I’m at the shops.

Look upTake overLook after

5. My daughter ___ her aunt, they have exactly the same mannerisms.

Goes outLooks afterTakes after

6. I ___ at 6.30 every morning.

Wake upWake onGet out

7. ___ this form & come back when you have completed it.

Xem thêm: Cách Dùng In At On : Dùng Sao Cho Đúng? Cách Dùng Giới Từ In On At Trong Tiếng Anh

Lift upFill onFill out

8. I just ___ that my brother is going to lớn be a father!

Took outFound outSearch in

9. Henry ___ the phone! They just want lớn sell you something!

Hang upCatch upHang out

10. I can’t wait lớn ___ with my best friend. We haven’t seen each other for months!

Catch onCatch upLift on

Đáp án

Bài 1:

hang out withfind outcome downget overget rid ofdropped inget along withgo throughlook up tomake up

Bài 2:

ABADDACDDBBBBCBDCBBB

Bài 3:

come overtry ongetting oncarrying onput onput onhang uplooked it upgive upwoke up

Bài 4:

1. C

2. A

3. D

4. A

5. C

6. C

7. C

8. B

9. C

10. B

11. B

12. A

13. C

14. B

15. D

16. B

17. C

18. B

19. D

20. C

Bài 5:

sleep overlook afterfind outtry onhurry upsit downget onlook upfill đầu vào out

Bài 6:

ABADCDACBC

Bài 7:

CABCCACBAB

Học nhiều động từ bỏ cần không ít thời gian và công sức. Hi vọng các bài tập Phrasal Verb trên đây sẽ trang bị cho chính mình một số cụm động từ giúp ích cho vốn trường đoản cú vựng của bạn. Hãy quan sát và theo dõi thêm nhiều bài tập ngữ pháp không giống tại Vietop nhé.