7 đề thi học kì 1 lớp 6 môn tiếng anh năm học 2022

     
*
tủ sách Lớp 1 Lớp 1 Lớp 2 Lớp 2 Lớp 3 Lớp 3 Lớp 4 Lớp 4 Lớp 5 Lớp 5 Lớp 6 Lớp 6 Lớp 7 Lớp 7 Lớp 8 Lớp 8 Lớp 9 Lớp 9 Lớp 10 Lớp 10 Lớp 11 Lớp 11 Lớp 12 Lớp 12 Lời bài xích hát Lời bài bác hát tuyển sinh Đại học, cđ tuyển chọn sinh Đại học, cao đẳng

cỗ 40 Đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 1 năm 2022 gồm đáp án (3 bộ sách)


Tài liệu cỗ đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 6 học tập kì 1 tải những nhất năm học tập 2022 – 2023 sách kết nối tri thức, Chân trời sáng tạo, Cánh diều tất cả 40 đề thi tổng hòa hợp từ đề thi môn giờ Anh 6 của các trường thcs trên cả nước đã được biên soạn đáp án cụ thể giúp học sinh ôn luyện để đạt điểm cao trong bài xích thihọc kì 1 tiếng Anh lớp 6. Mời các bạn cùng đón xem:

Đề thi học tập kì 1 giờ đồng hồ Anh lớp 6 bao gồm đáp án năm 2022 - kết nối tri thức

Đề thi học kì 1 tiếng anh lớp 6 tất cả đáp án năm 2022 - Đề 1

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào tạo ...

Bạn đang xem: 7 đề thi học kì 1 lớp 6 môn tiếng anh năm học 2022

Đề thi học kì 1 - liên kết tri thức

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: tiếng Anh lớp 6

Thời gian có tác dụng bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

I.Find the word with the different bolded part (1,25 mark).

1. A. Cold

B. Volleyball

C. Telephone

D.open

2. A. Meat

B. Reading

C. Bread

D. Seat

3. A. Writes

B. Makes

C. Takes

D. Drives

4. A. Pencil

B. Help

C. Lesson

D. New

5. A.celebrate

B.come

C.cook

D.cousin

II.Choose the correct option A,B,C, or D khổng lồ complete the sentences (5,0 marks).

6. My grandfather ……………………….fishing in his không lấy phí time.

A. Does B. Bởi vì C. Goes D. Go

7. They are …………………………………aerobics now.

A. Play B. Doing C. Playing D. Do

8. He usually………………………………in the morning.

A. Is jogging B. Jog C. Jogs D. Jogging

9. Where are you, Hoa? I’m downstairs. I ……………….to music.

A. To listen B. Listen C. Listens D. Am listening

10. This Saturday we …………………………. Khổng lồ the Art Museum.

A. Go B. Is going C. Are going D. Went

11. There are 25 boys in my class. Son is …………………….

A. The youngest B. Younger C. Young D. The most young

12. Lan is ……………..…....at English than my sister.

A. Good B. Better C. Best D. The best

13. Which shirt is ………………….., this one or that one?

A. Cheap B. The cheapest C. Cheaper D. More cheap

14. Is there a theater …………….your neighbourhood?

A. In B. On C. At D. With

15. ……….….the second turning …………………..the right.

A. Take – in B. Take – on C. Get-in D. Get- on

16. Can you ……..………us the …………….…to the post office?

A. Show – road B. Show – street C. Tell – road D. Tell -way

17. A …………..….....is a place where we go to buy stamps or send letters.

A. Library B. Post office C. Cinema D. School

18. London, the capital city of England, is a …………..city with many old buildings, and beautiful parks.

A. History B. Historic C. Largest D. Larger

19. People in Laos ……………….………..water over one another.

A. Give B. Throw C. Take D. Bring

20. On New Year’s day, children in Korea make a …………to their parents or elders & wish them a long & healthy …………….

A. Bow – live B. Friend – lives C. Bow – lives D. Bow - life

21. What are the people there………………….….? They are very friendly.

A. Love B. Liking C. Lượt thích D. Look

22. We …………....keep quiet in the library so that everyone can enjoy reading books.

A. Should B. Shouldn’t C. Can D. Can’t

23. Doraemon ……….…….chubby. He ……….……..a round face.

A. Is – have B. Is – has C. Has – is D. Have - is

24. Snow trắng ……….. Long black hair and her lips ……….red as roses.

A. Has – are B. Has – is C. Is – has D. Are - has

25. The weather is nice, so I enjoy doing …………….…activities.

A. Outdoors B. Inside C. Outdoor D. Boring

III. Choose the correct answer for each of the gaps lớn complete the text (1,25 mark).

Tra co Beach in quang đãng Ninh province is 9 kilometres from ý muốn Cai. It has the (26)……… và the most thắm thiết beach in Viet Nam. Tourists can enjoy the (27)……. Of white sand beaches và green sea water all year (28)………. Visitors can (29)………. Enjoy the sunset or sunrise in con Mang islet. You can visit Tra teo Communal House, Linh Khanh Pagoda, và Tra teo church. If tourists want some fresh (30)………., they can find it from fishing boats. They can take part in “Tra teo Festival” from May 30 khổng lồ June 6.

26. A. Long

B. Longer

C. Longest

D. Much longer

27. A. Beauty

B. Beautiful

C. Of beauty

D. Pretty

28. A. Over

B. Long

C. Round

D. Longer

29. A. Be

B. Be able

C. Then

D. Also

30. A. Seafood

B. Menu

C. Air

D. Water

IV.Find và correct the mistake in each of the following sentences (1,25 mark).

31. Nam giới live in a house in the country.

32. Are there a flower garden behind the house ?

33. There is an temple old near our house.

34. After dinner, she vị her homework.

35. The Blue hotel is cheaper as the Green Hotel.

V.Rewrite the sentences so that its meaning stays the same (1,25 mark).

36. Nobody is taller than my sister in her class.

My sister ……………………………………………………

37. The garden is behind Lan’ house.

Lan’ house ……………………………………………………

38. The ngân hàng is not far from the post office.

The ngân hàng ………………………………………………………

39. There are many flowers in our garden.

Our garden.…………………………………………………..

40. Ha Noi is large, bangkok is larger & Tokyo is the largest.

Tokyo is .…………………………………… the three cities.

*

Đáp án Đề số 1

1. B

6. C

11. A

16. D

21. C

2. C

7. B

12. B

17. B

22. A

3. D

8. C

13. C

18. B

23. B

4. D

9. D

14. A

19. B

24. A

5. A

10. C

15. B

20. D

25. C

26. C

27. A

28. C

29. D

30. A

31. Live → lives

32. Are → Is

33. An temple old → an old temple

34. Vì chưng → does

35. As → than

36. My sister is the tallest in her class.

37. Lan’s house is in front of the garden.

38. The ngân hàng is near the post office.

39. Our garden has many flowers.

40. Tokyo is the largest of the three cities.

-------------------------

Đề thi học kì 1 tiếng anh lớp 6 bao gồm đáp án năm 2022 - Đề 2

Phòng giáo dục đào tạo và Đào tạo nên ...

Đề thi học tập kì 1 - kết nối tri thức

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 2)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. Books

B. Walls

C. Rooms

D. Pillows

2. A. Finger

B. Leg

C. Neck

D.elbow

3. A. Writes

B. Makes

C. Takes

D. Drives

4. A. Request

B. Project

C. Neck

D.exciting

5. A.Thursday

B.thanks

C.these

D. Birthday

II. Match the verbs in A with the phrases in B

A

B

6. Play

7. Do

8. Have

9. Study

A. English

B. School lunch

C. Football

D. Homework

II. Choose the best answer by circling A, B, C or D

10. There are two lights_______ the ceiling.

A. In B. At C. On D. Between

11. There _____ four chairs & a table__________the middle of the kitchen.

A. Are – in B. Are – at C. Is – on D. Is – in

12. Look! The boys ……………. Basketball in the school yard.

A. Play B. Playing C. Are playing D. Is playing

13. Phái mạnh usually …….. His bike to school everyday.

A. Ride B. Rides C. Is riding D. Are riding

14. What ……… he ……… tomorrow ?

A. Vì chưng – bởi B. Does – bởi C. Are – doing D. Is - doing

15. My sister is five years old. Her cheeks ……… chubby.

A. Is B. Are C. Has D. Have

16. Binh: “What would you like to eat now?” – Nam: “ ……………..”

A. Bread, please B. Yes, please

C. No, thanks D. I like to vày nothing

17. Nga: “ Can you pass me the biscuit, please?” – “……………”

A. Sorry, I can B. I’d love to. C. Yes, sure D. Thanks

III. Read the passage and select the best option to complete each of the blanks by circling A, B, C or D

I have a close friend. Her name is Vui. Her family has four people: her father, mother, brother & Vui. They live on Bui Thi Xuan Street in da Lat. Her father is a doctor. He works from morning lớn night. He grows vegetables in the garden and raises the cattle. Her mother is a teacher. She teaches math in a high school. Her elder brother is Trung . He is a student at da Lat University. He does the gardening with his father on Sundays. They are happy.

18. How many people are there in Vui’s family?

___________________________

19. Where vị they live?

___________________________

20. What does Vui’s father do?

__________________________

21. Where does her mother work?

__________________________

22. Does Vui have a younger brother?

__________________________

23. When does her father vì chưng the gardening?

_________________________

IV. Read the passage then choose the best answer by circling A, B, C or D

ELEMETARY SCHOOL IN THE U.S.A

American students usually attend an elementary school in their neighbourhood. The school year usually runs from early September khổng lồ mid-June. School days last from Monday to Friday. Classes start at 9 a.m and finish at 3p.m. Students have a two-week vacation, a one-week spring vacation & two-month summer vacation. Elementary school programs consists of language arts, history, geography, maths, science, music, art, physical education and health. In big cities, many students live close enough to walk to and from school và come trang chủ for lunch. However, most elementary schools have a canteen. Students can go there at break-time. They can buy some snacks & drinks there.

24. The school year usually begins in …………

A. August B. September C. June D. July

25. Students often have lessons …….. Days a week.

A. Four B. Five C. Six D. Seven

26. In the summer, students have a…………….. Vacation.

A. One-week B. Two-week C. One-month D. Two-month

27. In an elementary school, students study ………………. Subjects.

A. Five B. Seven C. Nine D. Eight

28. Many students living near school have lunch at …………..

A. A canteen B. Trang chủ C. A food-stall D. A restaurant

29. Students can buy some snacks và drinks at …………………..

A. A canteen B. A café C. A food-stall D. A restaurant

V. Complete each sentence so it means the same as the sentence above.

30. There are five rooms in my house

My house __________________

31. He likes the living room best.

His favorite room _____________

32. The dog is behind the kennel

The kennel _________________

Question 33. His hair is curly & short.

He has _________________

34. They are going lớn have a class meeting next week

They intend _______________

VI. Complete the following sentences

35. My school / big/ my sister"s school.

⟹_______________________

36. Life in the city/ exciting/ life in the country.

_______________________

37. Lan/ visit/ Ha Long Bay/ next summer

______________________

38. My grandfather/ old/ person/ in my family.

______________________

39. Tuan/ want/ go/ Hue / his friends/ this summer.

______________________

40. He / listen / music / now.

______________________

Đáp án Đề số 2

1 – A; 2 – A; 3 – D; 4 – D; 5 – C;

6 – C; 7 – D; 8 – B; 9 – A;

10 – C; 11 – A; 12 – C; 13 – B;

14 – D; 15 – B; 16 – A; 17 – C;

18. There are four people in her family.

19. They live on Bui Thi Xuan Street in domain authority Lat.

20. Her father is a doctor.

21. She works at a high school.

22. No, she doesn’t.

23. He does the gardening on Sundays.

24 – B; 25 – B; 26 – D; 27 – C; 28 – B; 29 – A;

30. My house has five rooms.

31. His favorite room is the living room.

32. The kennel is in front of the dog.

33. He has short curly hair.

34. They intend lớn have a class meeting next week.

35. My school is bigger than my sister’s school.

36. Life in the thành phố is more exciting than life in the country.

37. Lan is going lớn visit Ha Long cất cánh next summer.

38. My grandfather is the oldest person in my family.

39. Tuan wants to go lớn Hue with his friends this summer.

40. He is listening khổng lồ music now.

-------------------------

Đề thi học kì 1 giờ anh lớp 6 gồm đáp án năm 2022 - Đề 3

Phòng giáo dục và Đào sản xuất ...

Đề thi học kì 1 - liên kết tri thức

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: giờ đồng hồ Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 3)

I. Find the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

1. A. Temple

B. Pretty

C. Depend

D. Pencil

2. A. Elbow

B. Bowl

C. Cow

D. Show

3. A. Great

B. Cheap

C. Peace

D. Meal

4. A. Couches

B. Boxes

C. Houses

D. Tables

II. Choose A,B,C,D for each gap in the following sentences.

1. Our school ........................................... By green fields.

A. Is surrounded B. Is surround C. Surrounds D. Surround

2. My friends want khổng lồ study in a/an .............. School because they want to learn English with English speaking teachers there.

A. National B. International C. Creative D. Boarding

3. They are healthy. They vày ........................... Everyday.

A. Football B. Physics C. Judo D. Breakfast

4....................... Lan often ....................... Homework after school?

A. Does/do B. Is/do C. Does/doing D. Is/does

5.Hanh is usually early__________ school because she gets up early.

A. On B. For C. At D. To

6. Would you lượt thích to come lớn my house for lunch?

A. Yes, sure B. No, I don’t.

C. I’m sorry. I can’t D. Yes, I would.

7. Can you ______ the biscuits for me, please?

A. Play B. Pass C. Do D. Have

8. Lan has ________________ hair.

A. Long đen curly B. Long curly black

C. đen long curly D. Long đen curly

9. Lan often ------------ her bike to visit his hometown.

A. Drives B. Flies C. Rides D. Goes

10. What would you like to drink now? --------------------------------------------

A. No, thank you B. Yes, please

C. I like to do nothing D. Hãng apple juice, please

III. Put the verbs in brackets in the correct tense form

1. School (finish)---------------- at 4.30 pm every day.

2. ------------you often (eat) -------lunch in the school canteen?

3. Listen! -------------they (sing) ---- in the classroom?

4. My family likes (spend) ……………………….our summer holidays at the seaside.

5. She (have) ------------- long đen hair.

IV. Read the passage then answer the questions below.

Hi! I am Vinh. I come from domain authority Nang, Viet Nam. I like English and I go khổng lồ English club everyday. My friends like English, too. It is very interesting to learn English. My English teacher is great & funny. She always makes our English lessons new and different. A lot of tourists come to da Nang every year, so we have more chances to lớn practice our English. This Saturday I am going to Han River with my parents to watch the international firework competition. I hope I will meet many English people there.

1. Which subject does Vinh like ?

……………………………………………………………………

2. What does he vày every day?

……………………………………………………………………

3. Is it interesting to lớn learn English?

……………………………………………………………………

4. Where is Vinh going lớn this Saturday?

……………………………………………………………………

5. How is his English teacher?

……………………………………………………………………

V. Complete each sentence so it means the same as the sentence above.

1. I don’t have a bookshelf in my room.

There------------------------------------------------------------------------------

2. The lưu ý book is on the book.

The book ------------------------------------------------------------------------

3. The car is in front of the bus.

The bus ----------------------------------------------------------------------------

4. Quang đãng is lazier than Ha.

Ha-----------------------------------------------------------------------------------

5. A city is noisier than a village.

A village---------------------------------------------------------------------------

*

Đáp án Đề số 3

I. Find the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

1 - B; 2 - C; 3 - A; 4 - D;

II. Choose A, B, C, D for each gap in the following sentences.

1 - A; 2 - B; 3 - C; 4 - A; 5 - B;

6 - D; 7 - B; 8 - A; 9 - C; 10 - D;

III. Put the verbs in brackets in the correct tense form

1 - finishes; 2 - vị ... Eat; 3 - are singing; 4 - spending; 5 - has;

IV. Read the passage then answer the questions below.

1 - He likes English.

2 - He goes lớn English club everyday.

3 - Yes, it is.

4 - He is going lớn Han river this Saturday.

5 - She is great & funny.

V. Complete each sentence so it means the same as the sentence above.

1 - There isn"t any bookshelf in my room.

2 - The book is under the notebook.

3 - The bus is behind the car.

4 - Ha is more hard-working than Quang.

5 - A village is more peaceful/ quiet than a city.

-------------------------

Đề thi học tập kì 1 giờ anh lớp 6 có đáp án năm 2022 - Đề 4

Phòng giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi học kì 1 - kết nối tri thức

Năm học tập 2022 - 2023

Bài thi môn: tiếng Anh lớp 6

Thời gian có tác dụng bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 4)

QUESTIONS

A. LISTENING

Listen khổng lồ Dave talking about his plan for the next week & decide if the statements below are True (T) or False (F).

1. Dave doesn’t have any class at school next week.

2. Dave’s piano class starts at 7 pm.

3. His piano teacher comes from Australia.

4. Dave is going swimming with his friend.

5. Dave is going to lớn Henry’s buổi tiệc nhỏ with his brother.

B. PHONETICS

I. Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others

1. A.posters B.chairs C.takes D.drives

2. A.cheap B.peaceful C.between D.interview

3. A.month B.post C.homework D.hope

II. What is the odd one out?

4. A. Curly B. Creative C. Friendly D. Confident

5. A. Amazing B. Interesting C. Doing D. Boring

C. USE OF ENGLISH

I. Choose the best answer lớn complete the following sentences

1. His two daughters are named___________ his favorite singers.

A. With B. For C. After D. At

2.My neighborhood is very ________ because everything is near my house.

A. Convenient B. Exciting C. Comfortable D. Inconvenient

3. - “Would you lượt thích to come lớn Mai’s birthday các buổi tiệc nhỏ with us?” - “_______________.”

A. Yes, I would B. Yes, I’d love to

C. Yes, thanks D. Thank you very much

4.My car is yours.

A. More fast và economical than B. More fast và more economical than

C. Faster và economical as D. Faster and more economical than

5. I __________ to lớn the football match tonight. I am busy.

A. Come B. Lượt thích coming C. Am not coming D. Am coming

6. Da Lat is very nice. There ________ a lot of things khổng lồ see and lots of tourists too.

A. Is B. Are C. Have D. Has

7. There ______ a big table and some chairs ______ the right _____ the bed.

A. Is-on-in B. Are-on-of C. Are-in-on D. Is-to-of

8. My close friend is ready ____________ things with her classmates.

A. Nội dung B. To nội dung C. Shares D. Sharing

9.Tam is very pretty with her __________.

A. Brown long hair B. Hair long brown

C. Long brown hair D. Brown hair long

10. _________ your teacher often give you homework?

A. Is B. Are C. Bởi D. Does

11.You____________ pick up flowers in the school garden.

A. Must B. Mustn’t C. Can’t D. Should

II. Give the correct khung of the verb in the blank

a. My brother likes (12. Live) ____________ in the đô thị because the city is more modern and convenient.

b. What vày you usually vày at break time, Duy and Phong?

- I play football but my friend Phong (13. Not play) ________ football. He (14. Read) _________ in the library.

c. It"s cold! The students (15. Wear) _______________ warm clothes.

D. READING

I. Read the email, choose the best answer A, B, c or D khổng lồ the questions below.

1. The thư điện tử is about ……………………………………

A. An’s best friend at school B. An’s grandma

C. An’s math teacher D. An’s mom

2. …………………………………… is his grandma’s hobby.

A. Helping An vày his homework B. Watering flowers

C. Telling stories D. Listen lớn music

3. An usually listens khổng lồ his grandma’s stories in the …………………………………

A. Morning B. Afternoon C. Evening D. At noon

4. An likes his grandma best because ……………………………………

A. She lives with his family. B. She gets up early every morning,

C. She always listens to him when he’s sad. D. She is a Maths teacher.

II. Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces.

We live in the suburbs, very far (1)_________ the city and it’s just too quiet! There aren’t (2) shops, & there are certainly (3) clubs or theaters. (4) a lot of parks, good schools, & very (5) crime: nothing ever really happens here. I would really love (6) downtown.

(suburb (n):ngoại thành)

1. A. From B. For C. To lớn D. Of

2. A. Much B. Many C. More D. A lot of

3. A. Not B. Nothing C. None D. No

4. A. Has B. Having C. There is D. There are

5. A. Little B. Less C. Many D. Lots of

6. A. To lớn live B. Living C. Khổng lồ living D. A & b

E. WRITING

I. Rewrite the sentence, use the suggested words/phrases. Stay the meaning the same.

1.The weather is very awful.

What _____________________________________________________ !

2. Country life isn’t as interesting as thành phố life.

đô thị life is ___________________________________________________

3.Why don’t we go out for a drink now?

How _____________________________________________________?

II. Rearrange the words to lớn make a meaningful sentence.

1.camping/ is/ next/ my/ class/ in/ weekend/Cuc Phuong forest/ going/.

____________________________________________________________

2. Friendly/ because/ don’t/ I/ Joana/ she/ like/ isn’t__________________________________________________________

------------------ HẾT-----------------

Đáp án Đề số 4

Total questions: 40 questions: 0.25 point for each correct answer

Total points: 10 points

A. LISTENING

Listen lớn Dave talking about his plan for the next week và decide if the statements below are True (T) or False (F).

1. T 2. T 3. F 4. F 5. T

B. PHONETICS

Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others

1. C 2. D 3. A

What is the odd one out?

4. A 5. C

C. LEXICO-GRAMMAR

I. Choose the best answer to complete the following sentences

1. C 2. A 3. B 4. D 5. C 6. B

7. D 8. B 9. C 10. D 11. B

II. Give the correct form of the verb in the blank

12. Living 13. Doesn’t (does not) play 14. Reads 15. Are wearing

D. READING

I. Read the email, choose the best answer A, B, c or D lớn the questions below.

1. B 2.B 3.C 4.C

II. Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces.

1.A 2. B 3. D 4. D 5. A 6. A

E. WRITING:

1. Rewrite the sentence, use the suggested words/phrases. Stay the meaning the same.

1. What awful weather!

2. Thành phố life is more interesting than country life.

3. How about going out for a drink now?

2. Rearrange the words lớn make a meaningful sentence.

1. My class is going camping in Cuc Phuong forest next weekend.

2. I don’t like Joana because she isn’t friendly.

THE END

-------------------------

Đề thi học kì 1 giờ đồng hồ anh lớp 6 bao gồm đáp án năm 2022 - Đề 5

Phòng giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi học kì 1 - liên kết tri thức

Năm học tập 2022 - 2023

Bài thi môn: tiếng Anh lớp 6

Thời gian có tác dụng bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 5)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. Come

B. Month

C. Mother

D.open

2. A. Hope

B. Homework

C.one

D. Post

3. A. Brother

B. Judo

C. Going

D. Rode

4. A. Cities

B. Watches

C. Dishes

D. Houses

5. A. Grandparents

B. Brothers

C. Uncles

D. Fathers

II. Choose the best answer (A, B, C or D).

1. They are moving ______ a new apartment _______ the city centre soon.

A. At – at B. From – in C. Lớn – in D. Lớn – from

2. There are some dirty dishes _______ the floor.

A. On B. Wit C. In D. For

3. My bedroom is ________ the bathroom.

A. Under B. In C. On D. Next to

4. There aren’t any pillows _________ the bed.

A. From B. On C. Behind D. In front of

5. Can you _______ me the book, please?

A. Move B. Pass C. Have D. Turn

6. Nga is ________ the phone, chatting ________ friends.

A. On – with B. On – on C. To lớn – with D. To – to

7. My best friend is kind and _________. He often makes me laugh.

A. Funny B. Nice C. Shy D. Boring

8. The film is very ________ & we can"t see all of it.

A. Wonderful B. Easy C. Exciting D. Boring

III. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous size of the verbs.

1. They often (visit) their parents in the holidays.

2. We (speak) French at the moment.

3. I (watch) TV about 3 hours a day.

4. My family usually (go) to lớn the movies on Sunday.

5. Look at the girl! She (ride) a horse.

IV. Read the following passage and answer the questions.

Hi. I’m Mary. I have lots of friends & we learn many subjects at school. In the morning, I have lessons from seven thirty to lớn eleven. At break time, I often play badminton with my friends or chat. In the afternoon, I often read books in the library. After dinner, I watch TV and do my homework. I usually go to bed at 10. I always get up early in the morning so I never go to school late.

Xem thêm: Soạn Việt Bắc Phần 1 2 Bài: Việt Bắc, Soạn Việt Bắc (Tố Hữu)

1. What time vị Mary’s lessons finish? ->…………………………………………………………...

2. What does she often vày in the afternoon? -> ……………………………………………………….

3. Does she usually go khổng lồ bed at 10.30? ->……………………………… ………………………….

4. Why does she never go lớn school late? -> …………………………………………………………..

5. What time bởi vì Mary’s lessons start? ->………………………………………………………………...

*

Đáp án Đề số 5

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1 - D; 2 - C; 3 - A; 4 - A; 5 - A;

II. Choose the best answer (A, B, C or D).

1 - C; 2 - A; 3 - D; 4 - B;

5 - B; 6 - A; 7 - A; 8 - D;

III. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous khung of the verbs.

1 - visit; 2 - are speaking; 3 - watch; 4 - goes; 5 - is riding;

IV. Read the following passage và answer the questions.

1 - They finish at eleven o"clock.

2 - She often reads books in the library.

3 - No, she doesn"t.

4 - Because she always gets up early.

5 - They start at seven thirty.

-------------------------

Đề thi học tập kì 1 giờ đồng hồ anh lớp 6 có đáp án năm 2022 - Đề 6

Phòng giáo dục đào tạo và Đào sinh sản ...

Đề thi học kì 1 - liên kết tri thức

Năm học tập 2022 - 2023

Bài thi môn: giờ Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời hạn phát đề)

(Đề số 6)

A. LISTEN: (2,5m)

Part 1: Listen to lớn the story. Then decide if the statements are true (T) or false (F).

1…………Ly is the leader of Geography Club.

2…………. Mai is late because she went lớn the wrong room.

3…………The other name for Ayres Rock is Urulu.

4………….. Phuc would not like to visit Australia..

5…………Tuan Chau is an island..

6…………Tuan Chau is one of the smallest islands.

Part 2: Listen lớn the conversation. Then fill in the missing words.

A: Excuse me. Where is the supermarket?

B: Go to the (7) ................ Of this street. It’s on your (8) ................

A: & where is the (9) ....................secondary school?

B:It’s in Le Duan Street. Take the (10) ...................... Right, and it’s on your left.

B. PHONETICS và USE OF ENGLISH (2,5ms)

Part 1. Choose the word with the different găng tay syllable.

1. A. Waterfall B. Historic C. Fantastic D. Pagoda

Part 2. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

2. A. Teen B. Street C. Coffee D. See

Part 3. Choose the best answer for each of the following sentences

3. We go to buy stamps or send letters?

A. What B. Where C. How D. Which

4. You must remember tobring a . It’s very useful when you go into a cave because it’s very dark there.

A. Scissors B. Compass C. Clock D. Torch

5. If we had a, we wouldn’t get lost

A. Backpack B. Torch C. Painkiller D. Compass

6. You travel alone to lớn the mountain. Always go in group.

A. Must B. Can’t C. Can D. Mustn’t

7. _____the third turning _____the left.

A. Take – in B. Get – in C. Take– on D. Get – on

8. My backpack is more_____ than your backpack.

A. Better B. Cheaper C. Modern D. Smaller

9. The boat trip to hai Phong, the northern tip of Viet Nam, was experience of my life.

A. Good B. The best C. More D. Best

Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

10.Thereisa supermarketatmyneighbourhood. A B C D

C. READ (2,5ms)

Part 1:Complete the passage with the words given in the box

From often however Peaceful water fresh flower for

My village is about 10 kilometers (1)…………….the city. It is a very beautiful và peaceful place where people grow flowers và vegetables only. It is very famous (2) ……………. Its pretty roses an d beautiful landscapes. The air is quite fresh, (3)………………the smell of the roses makes people feel cool. In spring, my village looks lượt thích a carpet with plenty of colors. Tourists come khổng lồ visit it so (4)………………. Nowadays, with electricity, it doesn’t take the villagers much time to lớn (5)……………the roses. & even at night, people can walk along the path & enjoy the (6)……………smell of the flowers.

Part 2: Read the passage then answer the questions.

Hoi An is one of the oldest towns in Viet Nam. It is on the lower section of the Thu Bon river. It is a very beautiful town with a lot of colorful lanterns which are hung around the town. Hoi An is famous for one- week tailoring. Customers order clothes in the morning & get them in the evening. The price is not really expensive. If you want to lớn find the place of the old time, Hoi An is a good choice.

7. Which town is the oldest towns in Viet Nam?

………………………………………………………….……………...………………….

8. Where are colorful lanterns hung?

……………………………………………………………..…………..………………….

9. What is Hoi An famous for?

…………………………………………………………………..……..………………….

10. Do you want to lớn visit Hoi An?

………………………………………………………………..………..………………….

E. WRITE (2,5ms)

Part 1: bởi vì as directed

1. My trang chủ town doesn’t have any buildings and theatres.

There…………………………………………………………....……………………….

2. My bag is better than her bag. (Rewrite usingbad)

Her bag.....................................................................................................................

3. His parents enjoy reading newspaper.

His parents are……………………………………………..……………………….

4. It’s necessary to vị the homework.

You………………………………………………………………………………..

5. Lan is big, Lien is bigger and Hoa is the biggest.

Hoa………………………………………….the three girls.

6. Please tell me some things about your school.(Rewrite usingCan)

……………………………………………………………………..………………..?

Part 2:Using the words given to complete each sentence .

7. Which/ tall/ building/ house ?

..............................................................................................................................................?

8. There/ lot/ modern houses/ center/ city.

................................................................................................................................................

9. It/ two kilometers/ the East/ Dak Doa town.

................................................................................................................................................

10. Living/ city/ interesting than/ living/ country.

................................................................................................................................................

Đáp án Đề số 6

A (0,25 x 10 = 2,5ms)

PART 1: 1. F; 2. T; 3. F; 4. F; 5. T; 6. F;

PART 2: 1. End; 2. Right; 3. Lower; 4. Second

B (0,25 x 10 = 2,5ms)

1. A; 2. C; 3. B; 4. D; 5. D; 6. D; 7. C; 8. C; 9. B; 10. C

C. (0,25 x 10 = 2,5ms)

1. From; 2. For; 3. However; 4. Often; 5. Water; 6. Fresh;

7. Hoi An is one of the oldest towns in Viet Nam.

8. Colorful lanterns are hung around the town.

9. Hoi An is famous for one- week tailoring

10. Yes, I do./ No, I don’t..

D. (0,25 x 10 = 2,5ms)

PART 1:

1. There aren’t any buildings & theatres in my home town.

2. Her bag is worse than my bag

3. His parents are interested in reading newspaper.

4. You must do the homework..

5. Hoa is the biggest of the three girls.

6. Can you tell me some things about your school please?

PART 2:

7. Which is taller building or house?

8. There are a lot of modern houses in the center of the city.

9. It is two kilometers lớn the East of Dak Doa town

10. Living in the đô thị is more interesting than living in the country.

-------------------------

Đề thi học tập kì 1 tiếng anh lớp 6 gồm đáp án năm 2022 - Đề 7

Phòng giáo dục đào tạo và Đào sản xuất ...

Đề thi học tập kì 1 - kết nối tri thức

Năm học tập 2022 - 2023

Bài thi môn: giờ đồng hồ Anh lớp 6

Thời gian làm cho bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 7)

PART I: LISTENING

Question 1: Listen và number.(Nghe với đánh số)(1p)

school

special

she

celebrate

PART II: PHONETICS

Question2:Choose the word whose underlined part is pronouced differently from the others. (Chọn từ gồm phần gạch chân phạt âm không giống với những từ còn lại) (1p)

5.

A.

clean

B.

celebrate

C.

cinema

D.

city

6.

A.

tables

B.

hats

C.

stamps

D.

clocks

7.

A.

hill

B.

ship

C.

kite

D.

chip

8.

A.

sofa

B.

torch

C.

pagoda

D.

overseas

PART III: VOCABULARY và GRAMMAR

Question 3:Choose the correct answer (Chọn câu trả lời đúng) (1p)

9. What time ………. You …….. Breakfast everyday?

A

does/ have

B.

do/ have

C.

do / has

D.

does/ has

10..I am ………….. At music than my sister.

A

better

B.

good

C.

the best

D.

gooder

11. The streets aren’t old, they’re …………………….

A

narrow

B.

modern

C.

beautiful

D.

expensive

12. Children receive …………………. In red envelopes at Tet.

A

new clothes

B.

new books

C.

new pens

D.

lucky money

Question4:Supply the correct form the words (Cho dạng đúng của từ trong ngoặc) (1p)

13. He (visit) ……………….. His grandparent next week.

14. You shouldn’t (climb) .......................... Trees.

15. They (plant) ……………….. Trees in the garden now.

16. Mrs. Mai usually (finish) ……………... Her work at 5p.m.

Question5 Mark the letter A,B,C or D lớn indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.(Khoanh tròn vào A,B,C hoặc D lỗi sai cùng sửa lại mang đến đúng)

17.Streetsinthe cityaremore busythanonesin the country.

A B C D

18. She usuallyhavelunchat11.30 a.m , andnowsheis havinglunch.

A B C D

19. You musttakingoffyourshoesbeforeenteringthisroom.

A B C D

20. Ha Long BayisthemorebeautifulnaturalwonderofViet Nam.

A B C D

PART IV:READING

Question 6:Read the passage (Đọc đoạn văn)

I am Nhung. I will tell you about our Tet. It is our New Year celebration. Before Tet, my father will repaint our house. I will go shopping with my Mum. We won’t buy fireworks. We will buy red envelopes for lucky money and some new clothers. At Tet, we won’t buy banh chung. I will help my parents cook banh tầm thường in the big pot.

*Write (T) for True và (F) for False (Viết T đến câu đúng cùng F đến câu sai) (1p)

21.Her father will not repaint our house.

22.She will go shopping with her mother.

23.They won’t buy red envelopes for lucky money.

24. Nhungwill help her parents cook banh bình thường in the big pot.

Question7:Read the passage & choose the best answer (Đọc đoạn vănvà chọn câu trả lời đúng)

Viet phái mạnh is the South-East Asia. It has lots of beautiful mountains rivers & beaches. (25) ………… are two long rivers in Viet Nam: the Red river in the North & the MeKong river in the South. The MeKong river is the (26)……… river in the South-East Asia and of couse it is longer (27)………. The Red river. The MeKong river starts at Tibet and flows lớn the East Sea. Fansifan is (28) ……. Highest mountain in Viet Nam.

25. A. This B. There C. These D. That

26. A. Longer B. Long C. The longest D. Longest

27. A. Than B. Of C. For D. Then

28. A. More B. Most C. The D. Than

V: WRITING Question 8:Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it.(Hoàn thành câutheo một bí quyết mà nghĩagiống như câu gốc) (0,5 p)

29. He likes the living room best.

àHis favourite room ……………………………………………………………

30. It is not a good idea when students copy other students work.

àStudents shouldn’t ………………………………………………………………………

Question 9: Reorder the words to lớn have complete sentences.(sắp xếp các từ đảo lộn thành câu trả chỉnh, bắt đầu bằng tự in hoa)(0,5p)

31. Bigger/ Ho bỏ ra Minh city/ than/ Is/ Ha Noi?

--> ……………………………………………………………………

32. Minh / my/ is/ Nobody/class/in / better/ English/at/ than.

-> ……………….………………………………………………………...

Đáp án Đề số 7

KEY lớn THE FIRST TERM TEST-GRADE 6

SCHOOL YEAR: 2020-2021

PART I: LISTENING

Q1: Unit 6: A closer look 1: Act 5(track 50)

Question 1: Listen và number.(Nghe và đánh số)(1p)

school

special

she

celebrate

2

3

4

1

PART II: PHONETICS

Question2:Choose the word whose underlined part is pronouced differently from the others. (Chọn từ gồm phần gạch ốp chân phát âm khác với những từ còn lại) (1p)

5.

A.

mother

B.

go

C.

rose

D.

cold

6.

A.

chairs

B.

sofas

C.

rooms

D.

sinks

7.

A.

hill

B.

ship

C.

kite

D.

chip

8.

A.

city

B.

special

C.

centre

D.

bicycle

PART III: VOCABULARY và GRAMMAR

Question3: Find one odd word. (Tìm từ khác loại)(1p)

9.

A. Blossom

B. Apricot

C. Shopping

D. Flower

10.

A. Rooster

B. Teacher

C. Worker

D. Farmer

11.

A. Higher

B. Smaller

C. Thinner

D. Largest

12.

A. Plaster

B. Sofa

C. Chair

D. Table

Question 4:Choose the correct answer (Chọn câu trả lời đúng) (1p)

13.There…………a big bear in Nick’s room.

A

is

B.

are

C.

aren’t

D.

are not

14. There is a mèo ……………… khổng lồ a sofa.

A

near

B.

next

C.

under

D.

in

15. The streets aren’t old, they’re …………………….

A

narrow

B.

modern

C.

beautiful

D.

expensive

16. Children receive …………………. In red envelopes at Tet.

A.

new clothes

B.

new books

C.

new pens

D.

lucky money

Question5:Supply the correct khung the words (Cho dạng đúng của từ vào ngoặc) (1p)

17. He (visit) …will visit/ is visiting.. His grandparent next week.

18. You shouldn’t (climb) ...climb.. Trees.

19. They (plant) …are planting.. Trees in the garden now.

20. Mrs. Mai usually (finish)..xfinishes.her work at 5p.m.

PART IV:READING

Question6:Read the passage (Đọc đoạn văn)

I am Nhung. I will tell you about our Tet. It is our New Year celebration. Before Tet, my father will repaint our house. I will go shopping with my Mum. We won’t buy fireworks. We will buy red envelopes for lucky money & some new clothes. At Tet, we won’t buy banh chung. I will help my parents cook banh tầm thường in the big pot.

*Write (T) for True và (F) for False (Viết T đến câu đúng với F đến câu sai) (1p)

21.Her father will not repaint our house.

F

22.She will go shopping with her mother.

T

23.They won’t buy red envelopes for lucky money.

F

24. Nhungwill help her parents cook banh chung in the big pot.

T

Question7:Read the passage & choose the best answer (Đọc đoạn vănvà chọn giải đáp đúng)

Viet phái nam is the South-East Asia. It has lots of beautiful mountains rivers & beaches. (25) ………… are two long rivers in Viet Nam: the Red river in the North and the MeKong river in the South. The MeKong river is the (26)……… river in the South-East Asia & of couse it is longer (27)………. The Red river. The MeKong river starts at Tibet & flows khổng lồ the East Sea. Fansifan is (28) ……. Highest mountain in Viet Nam.

25. A. This B. There C. These D. That

26. A. Longer B. Long C. The longest D. Longest

27.A. Than B. Of C. For D. Then

28. A. More B. Most C. The D. Than

V: WRITING

Question 8: Complete the sentences using the words or phrases given.(Dựa vào rất nhiều từ gợi nhắc viết thành câu trả chỉnh) (0,5 p)

29. Tía Be Lake / the / large / Viet Nam

Ba Be Lake is the largest lake in Viet Nam.

30. Nobody/ my class/ better / English / Minh

Nobody in my class is better at English than Minh.

Question 9: Reorder the words to lớn have complete sentences.(sắp xếp những từ xáo trộn thành câu hoàn chỉnh, bắt đầu bằng trường đoản cú in hoa)(0,5p)

31. To/ visit / How / grandparents/ come /do /often / your /you?

->How often vì chưng you come to visit your grandparents.

32. Is / other / The Andes / longer / the / any / than / in / mountain ranges / world

->The Andes is longer than any other mountain ranges in the world.

-------------------------

Đề thi học tập kì 1 giờ anh lớp 6 gồm đáp án năm 2022 - Đề 8

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào tạo thành ...

Đề thi học tập kì 1 - kết nối tri thức

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: giờ đồng hồ Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 8)

A. LISTENING (2.0pts)

I. Listen to the text and kiểm tra these sentences: True or False?

1. Phái nam likes reading story books in his không tính phí time.

2. Mai often stays at home at weekends.

3. Quan liêu often watches TV in his không tính phí time.

4. Quan lại often reads books in his không tính tiền time.

5. Mary’s favorite book is the star fruit tree.

II. Listen again và fill in the gaps with the words from the box.

People children lamp book books eleven seven

1. Nam’s favorite book is Aladin and the magic………………..

Xem thêm: Giải Toán Lớp 5 Bài Luyện Tập Chung Trang 128 Toán Lớp 5, Bài 1 Trang 128 Toán Lớp 5

2. Mai’s favorite book is Snow White & ………………………Dwarfs.

3. Mai often stays at trang chủ at weekends & reads……………………………

4. Quan’s favorite………&h